Händer det något?

Oj, ja, massor, även om det tar allt för lång tid! Det har varit lite av ett steg framåt och två tillbaka, kan man säga. Styrelse och arbetsgrupper jobbar idogt med att lösa alla utmaningar.

En summering av vad som hänt senaste året:

Våra ursprungliga ritningar var vi tvungna att göra om på grund av att det skulle ha krävts en detaljplaneändring, något som skulle tagit lång tid och kostat oss mycket pengar. De nya ritningarna har förhandsgodkänts av kommunens ansvariga tjänstemän och vi är redo att skicka in ansökan om bygglov. Men, innan vi gör det behöver vi veta att det går att bygga till rimlig kostnad.

Vi har hittills fått in en offert från entreprenör på att bygga Lindberga by och vi väntar in fler. Mycket olyckligt så har vi hamnat vi mitt i den värsta prisökningen av byggmaterial vilket gör att våra kalkyler inte håller. Vi vill ju att det ska vara en rimlig boendekostnad i Lindberga by. Vi strävar efter att ha en insatsnivå på 10 000 kr/kvadratmeter för en kooperativ hyresrätt. Här är vi inte ännu och vi behöver nu jobba för att få ner byggkostnader.

Vi har en arbetsgrupp som jobbar med finansiering av projektet och vi tror på en lösning där vi kombinerar stöd och bidrag med lån och insatser från de boende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *